Rechtsbijstandverzekering

Het ligt meestal niet aan u als u bij een juridisch conflict betrokken raakt. Als zelfstandige voert u dagelijks juridische handelingen uit. U koopt goederen, behandelt goederen, verkoopt goederen, u sluit overeenkomsten en levert diensten. U heeft personeel in dienst, u huurt of bent eigenaar van onroerend goed. Ook al bent u nog zo’n goede ondernemer; ooit krijgt u een keer een hele vervelende discussie. De samenleving verhardt. Opdrachtgevers en afnemers klagen sneller, of het terecht is of niet, willen korting of betalen helemaal niet. De overheid verschuilt zich achter een oerwoud van regels. Voordat u het beseft krijgt u uw personeelslid, opdrachtgever of afnemer alleen nog maar via zijn of haar advocaat te spreken. U heeft gelijk maar de eiser denkt daar toch anders over. Kunt u het in dat geval in uw eentje af? Heeft u de tijd, het geld en de kennis om de kwestie in uw voordeel af te handelen zonder dat u er financieel of geestelijk aan onder door gaat? Uw andere klanten zitten namelijk ook te wachten op uw diensten en u wilt helemaal niet wakker liggen van dit soort juridische slepende kwesties. Laat een juridisch geschil u niet al uw energie kosten. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u uw energie in uw bedrijf steken en uw andere klanten tot volle tevredenheid van dienst zijn.

Enkele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk:

  • Aan alle voorwaarden zijn voldaan, toch wordt de bouwvergunning voor uw nieuwe bedrijfspand geweigerd door de gemeente.
  • De apparatuur die aan u geleverd is, voldoet in de verste verte niet aan de door u opgegeven specificaties. Dit wordt ontkent door de leverancier.
  • Uw afnemers betalen niet terwijl u netjes volgens opdracht geleverd heeft.

Zonder goede juridische bijstand bent u in bovengenoemde situaties meestal kansloos. Krijgt u dan ook nog eens te maken met een ervaren jurist van de tegenpartij dan weet u zeker dat een conflict u geld gaat kosten. Met een rechtsbijstandverzekering staat u sterk. U kunt een jurist van uw rechtsbijstandverzekering altijd bellen voor advies. Is er een dreiging van een conflict dan gaan ze meteen voor u aan de slag tot en met een procedure voor de rechter en zonodig gaat uw rechtsbijstandsverzekeraar door tot de hoogste instantie. U kunt blijven doen waar u goed in bent: ondernemen!

Rechtshulp bij huisvestingskwesties:

Als een gemeente bijvoorbeeld geen vergunning wil afgeven voor een noodzakelijke verbouwing, het bewakings- of schoonmaakbedrijf teveel uren in rekening brengt of als uw aannemer veel te laat het werk oplevert. Een projectontwikkelaar die een pand verkoopt met verborgen gebreken. Met een rechtsbijstandverzekering worden dit soort kwesties plots wel opgelost.

Rechtshulp bij voorraden en inventaris:

Naast een pand heeft u ook zaken zoals: drukwerk, pc’s, machines, voorraden, bureaus en andere middelen. U koopt, leaset of huurt deze zaken en u laat er onderhoud aan verrichten. Dat verloopt lang niet altijd goed. De dure bureaus worden geleverd met krassen, uw computersysteem loopt in de soep door een installatiefout of de enorme bestelling briefpapier wordt geleverd met een fout e-mail adres. Slechts 1 brief van uw rechtsbijstandverzekering kan wonderen doen. Vaak gaat het in dergelijke situaties niet alleen om de schade maar ook gevolgschade. Een foute levering kan namelijk grote gevolgen hebben. Een schadevergoeding is dan ook op zijn plaats. Met een rechtsbijstandverzekering staat u sterk!

Rechtshulp bij kwesties omtrent personeel:

Een bekend, cynisch gezegde is: ik wens u veel personeel. Zonder personeel kunt u niet altijd, maar soms levert het u ook problemen op. Dat hoeft lang niet altijd aan de werknemer te liggen. Onduidelijkheid over rechten en regels zijn een belangrijke oorzaak van problemen. Een rechtsbijstandverzekering staat u niet alleen bij in geval van ontslagkwesties maar ook bij conflicten met uitvoeringsinstanties of de arbeidsinspectie. Complexe dossiers waarbij het fijn is als u terug kunt vallen op een juridisch specialist van uw rechtsbijstandverzekering (personeelskwesties zijn natuurlijk niet van toepassing bij de ZZPer).

Rechtshulp bij betalingsproblemen:

Uiteindelijk gaat het er aan het einde van de dag toch om dat u betaald krijgt voor wat u levert. U zorgt voor een goede kwaliteit, maar er kan toch wel eens een conflict ontstaan met een afnemer. Hij of zij had het zich toch anders voorgesteld, is het niet eens met uw leveringsvoorwaarden of dacht het eerder geleverd te krijgen. Als er dan helemaal niet betaald wordt dan kunt u rekenen op uw rechtsbijstandverzekering.

Bereken hiernaast uw premie bij diverse verzekeraars. Staat de verzekering/premie u aan? Dan kunt u de door u gewenste verzekering ook meteen aanvragen.